Diensten

Dijmex heeft ruime ervaring in het herverwerken van technische kunststoffen.  De grootste besparing is daar, wanneer de door de toeleverancier geleverde uitvalstromen, middels een aantal bewerkingen zelf  terug ingezet kan worden.  Dit kan door het meer inzicht verschaffen in de eigenschappen middels testen , het homogeniseren van recyclestromen voor een verbetering van eigenschappen en constant productieproces tot het omzetten van de geleverde uitvalstromen naar een compound met de gewenste eigenschappen.

Dijmex werkt hierbij volgens ISO 9001-2015 voorschriften en procedures.

Looncompoundering

Het in loon compounderen kan op basis van virgin grondstoffen alswel op basis van recycle grondstoffen geschieden waarbij de klantspecifieke wensen worden doorgevoerd.
Dijmex beschikt over goede testfaciliteiten waar op verzoek diverse testcompounds ontwikkeld en en/of verbeterd kunnen worden.  Middels een labo extruder en spuitgietmachine kan Dijmex inzicht verschaffen in vooraf gewenste eigenschappen en/of kleuren of andere mogelijkheden.

Indien gewenst wordt er een analyse certificaat meegeleverd.

Homogeniseren

Dijmex biedt de optie om grote kunststof stromen te homogeniseren om zo eigenschappen te veranderen en/of  te verbeteren en constant te krijgen over de gehele batch.
Indien gewenst kunnen de eigenschappen na het homogenisatie proces bepaald worden en is er de mogelijkheid om een analyse certificaat te verkrijgen.

Testen

Voor het inzichtelijk krijgen van kunststofeigenschappen biedt Dijmex de mogelijkheid om  testen uit te voeren voor externe partijen. Dijmex beschikt over een eigen laboratorium waar een brede range aan testmogelijkheden beschikbaar zijn, zoals bijvoorbeeld voor het bepalen van MFI, Impact, Density etc.
Indien gewenst wordt hier een analyse certificaat bijgeleverd.

Verpakken/Ompakken

Al dan niet in combinatie met een van bovenstaande processen kan de klant kiezen uit diverse verpakkingssoorten.  Materiaal kan verpakt of omgepakt worden naar big bags, oktabins, of 25 kg zakken op pallet maar kan ook direct vanuit de silo in bulkwagens opgeslagen worden.

Loonwerk

The Dijmex Quality